Over SpoorGloren

SpoorGloren is een groeiend adviesbureau voor mobiliteit en transport. Wij kenmerken ons door het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen, waarbij de mens centraal staat. Vanuit ons kantoor in Houten leveren wij inzichtelijke managementrapportages, eigenzinnige adviezen, en praktisch toepasbare oplossingen voor de complexe vraagstukken waar de hedendaagse vervoersector zich voor gesteld ziet.

SpoorGloren is in 2009 ontstaan als een samenwerkingsverband tussen een aantal adviseurs tijdens een wedstrijd van de Nederlandse Spoorwegen. Het doel van de wedstrijd was om voor elke trein de reizigersaantallen te voorspellen. Sinds die tijd ondersteunen en adviseren wij onze klanten bij het doorvoeren van noodzakelijke wijzigingen. Wij maken managementrapportages over trends en ontwikkelingen binnen de vervoersector. Wij voeren ter ondersteuning van onze adviezen kwantitatieve analyses uit (big data analyses), en vertalen analyses naar snel toepasbare oplossingen.

In de afgelopen jaren hebben wij veel expertise opgebouwd met het ontwikkelen en implementeren van een machinisten advies app (Roltijd), het voorspellen van het aantal reizigers in de trein, het bepalen van loopstromen op de stations, energiezuinig rijden, energiezuinig opstellen van treinen, het bevorderen van de aankomstpunctualiteit, het analyseren van de stroom door de bovenleidingen, en het optimaliseren van planningen binnen de spoorwereld.