Roltijd

IRSE, Institution Railway Signal Engineers - ''Design and evaluation of a safe and effective DAS''.
2021

Ons artikel is sinds kort gepubliceerd bij IRSE. Dit artikel is zeer interessant als het gaat over het Driver Advisory Systems.

Lees meer via ''Publicaties'' of ga rechtstreeks naar het betreffende artikel.
 

Energiezuinig rijden en op tijd aankomen met hulp van een rij advies systeem
2015 - 2016

Het kan een zware opgave zijn voor treinmachinisten om op tijd aan te komen, zo energiezuinig mogelijk te rijden terwijl je ook de veiligheidsvoorschriften moet volgen. In 2015 heeft Spoorgloren voor de NS een rij adviessysteem ontworpen en gebouwd met de naam “Roltijd”. Roltijd is een Android app op een mobiele telefoon, die de machinisten ondersteund om veilig, energiezuinig te rijden en op tijd op hun bestemming aan te komen. In de jaren 2015 en 2016 had Spoorgloren een leidende rol tijdens het pilot project, waarin een groep enthousiaste NS machinisten experimenteerden met de Roltijd app. Na de pilot besloot NS om Roltijd op brede schaal in te voeren in haar organisatie. Lees meer...

 

Op tijd rijden
Februari 2015 - 2016

Spoorgloren helpt binnen de Nederlandse Spoorwegen (NS) mee aan het project Roltijd. Roltijd helpt mee de duurzaamheid bij NS te verbeteren. Een aantal presentaties over dit onderwerp zijn hier te vinden.

Voor meer informatie zie hier de brochure Roltijd.